Eudora sähköposti

Asetukset, ohjattu toiminto

Mikäli käytössä olevan Eudoran asetuksia halutaan muuttaa se tapahtuu Tools -valikon Options -komennolla avautuvassa ikkunassa. Options -ikkuna sisältää kaikki Eudoran käyttöön liittyvät asetukset. Ohjelman moitteeton toiminta edellyttää oikeita asetuksia, joskaan kaikkia kohtia ei tarvitse määritellä.

Ensin katsomme kuitenkin ohjatun asetusten tekemisen. Jos koneella ei ole aiemmin ollut Eudoraa, ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä näytölle avautuva asetusvelho kyselee käyttäjän ja postipalvelimen tiedot. Näin saadaan perusasetukset kuntoon kerralla.

Asetusvelho

Ensimmäisessä ikkunassa toivotetaan tervetulleeksi Eudoraan. Paina Seuraava (Next). Velho vai noitako tuo lie, käynnistyy.

Asetusvelho

Nyt näytölle avautuu ikkuna, jossa valitaan mitä tehdään. Oletusvalinta on ensimmäisessä kohdassa Create a brand new email account eli luodaan sähköpostitili. Tätähän olemme tekemässä joten, painetaan Seuraavaa (Next). Tästä eteenpäin myös valinta Edellinen (Previous) on käytettävissä.

Tekemämme valinnan mukaan velho opastaa meitä askel askeleelta. Jos haluat ohittaa velhon, valitse viimeinen kohta Skip directly to advanced account setup ja painetaan painiketta Valmis (Finish). Näytölle avautuu ikkuna, jonka kahdessa välilehdessä syötetään käyttäjätiedot. Mutta nyt siis seurustelemme velhon kanssa.

Asetusvelho

Tässä vaiheessa velho kysyy henkilökohtaisia tietoja. Kohtaan syötetään oma nimi aivan normaalisti kirjoitettuna. Tämä näkyy kaikissa sähköpostiviesteissäsi. Lopuksi painetaan taas Seuraava (Next).

Nyt kysytään sähköpostiosoitetta. Syötä sähköpostiosoitteesi ja paina Seuraava (Next).

Asetusvelho

Seuraavaksi on vuorossa käyttäjätunnuksen antaminen, jonka jälkeen taas painetaan Seuraava (Next).

Nyt syötetään saapuvan postin palvelin ja taas painetaan Seuraava (Next).

Lisää palvelimia, nyt on vuorossa lähtevän postin palvelin. Se saattaa olla sama kuin tulevallakin postilla, mutta tässä ne ovat eri palvelimet. Palveluntarjoajasi tiedoista selviävät nämä seikat. Ja taas painetaan Seuraava (Next).

Asetusvelho

Nyt ollaankin finaalissa, kaikki pyydetyt tiedot on annettu ja velho ilmoittaa onnistumisesta. Vielä painetaan painiketta Valmis (Finish).

Velhot ja muut noidat usein puhuvat omiaan ja niin tekee tämäkin. Vaikka velho onnistumisesta kertookin, niin onnistuminen kertoo vain sen, että olet onnistunut syöttämään jokaiseen kohtaan muodollisesti oikean tiedon, siitä ei vielä seuraa, että kaikki todella toimisi. Olet voinut syöttää vaikkapa väärän sähköpostiosoitteen tai jonkin muun virheellisen tiedon, jolloin sähköpostisi ei toimi. Se selviää aikanaan. Joka tapauksessa Valmis -painiketta napsautettuasi avautuu Eudora näytölle ja päästään kokeilemaan.

 

Atk-ohjeet | Kyrilliikka
Asentaminen | Asetusvelho | Asetukset | Postinkäsittely | Suodattaminen

Sivuston alkuun | Kehykset