Tervetuloa sivuilleni.

Motto: Jos olet kiireinen, mene kirjastoon, ei Internettiin
If you are in a hurry - go to the library- not Internet

kirja

Kotisivuni sisältää aineistoa Yhdysvalloista ja Venäjästä. Yhdysvaltain asema tämän päivän maailmassa on keskeinen. Venäjä on yksi maailman vanhimpia valtioita, jonka merkitys maailmanpolitiikassa on suuri. Kumpaankin maahan liittyy paljon tekijöitä, joita voi ymmärtää vain historian kautta.

Kotisivuni pyrkivät antamaan lyhyesti yleiskäsityksen maiden historiasta. Toivon sen auttavan ymmärtämään myös niiden nykyistä käyttäytymistä. Erityisesti Venäjän osalta on mukana myös Leninin ammattiyhdistysliikettä koskevan ajattelun aineistoa, josta ei juuri ole kirjoitettu. Ammattiyhdistysliikkeen syntyä käsitellään myös Euroopan ja Yhdysvaltojen osalta.

Sivuilla kirjoitetaan suomeksi, koska sivut on tarkoitettu nimenomaan suomalaisille lukijoille. Englanninkielinen versio ei toisaalta ole erityisen tarpeellinenkaan, koska verkossa on kyllä runsaasti englanninkielistä aineistoa sekä Venäjän että Yhdysvaltojen historiasta, mutta vähemmän suomenkielistä. Sivustolla kuitenkin tarjotaan mahdollisuus kääntää teksti englanniksi tai venäjäksi Googlen kääntäjän avulla.

Alkuuun | USA | Venšjš | Ay-liike | Kehykset


© Matti Vuorikoski 1996